Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Наше опитування
Що із запропонованого на сайті для Вас найкорисніше?
Всього відповідей: 1187

Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Головна » 2020 » Листопад » 3 » Перше заняття обласного майстер-класу для учителів математики
22:12
Перше заняття обласного майстер-класу для учителів математики

  

29 жовтня 2020 року на базі Мигалківського навчально-виховного об’єднання «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дитячий садок» відбулося перше заняття обласного майстер-класу для учителів математики з теми «Реалізація STEM-проектів на заняттях з математики в основній школі» під керуванням Шевченко Тетяни Миколаївни, учителя математики, географії та природознавства, учителя-методиста.

У вступному слові до учасників заняття Шевченко Т.М. наголосила на актуальності обласних майстер-класів для навчання педагогів у міжатестаційний період та важливості упровадження STEM-орієнтованого підходу до навчання, як інноваційного напрямку розвитку природничо-математичної освіти.

Після вправи «Будьмо знайомі» та вхідного діагностування учасників Шевченко Т.М. провела науково-методичний лекторій «Теоретичні аспекти STEM-освіти», у рамках якого учасниками були опрацьовані нормативна база з теми майстер-класу, основні принципи та етапи реалізації STEM; обговорені особливості діяльності учителя й учня, портфоліо проекту та форми продуктів STEM-проектної діяльності.

  

Під час практичної частини заняття Тетяна Миколаївна презентувала матеріали реалізованих учнівських STEM-проектів з  математики, а саме: «Трикутники» та «Коло і круг». Провела тренінг «Розробка STEM-проекту», протягом якого учасники майстер-класу, об’єднавшись у групи, відточували навики з формулювання цілей, дослідницьких та SMART-завдань. Вони розробили план реалізації STEM-проекту «Піраміда».

У період між заняттями учасники отримали завдання опрацювати рекомендовані: літературу, науково-практичні публікації та мережеві ресурси для підтримки дослідницької діяльності учнів; скласти плани реалізації STEM-проектів.

Атмосфера заходу була позитивною, творчою, креативною. По закінченню заняття учасники долучились до виготовлення сувенірів на згадку про знайомство.

Переглядів: 204 | Додав: tanya | Рейтинг: 0.0/0
Погода
Погода

Корисні посилання

Архів записів


Copyright MyCorp © 2024