Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Наше опитування
Що із запропонованого на сайті для Вас найкорисніше?
Всього відповідей: 1187

Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Головна » 2019 » Листопад » 18 » І засідання обласної педагогічної студії
11:01
І засідання обласної педагогічної студії

 

14 листопада 2019 року на базі Мигалківського  НВО відбулося перше засідання обласної педагогічної студії для учителів географії та природознавства з теми «Реалізація STEM-проектів на заняттях з географії та природознавства» під керівництвом Шевченко Тетяни Миколаївни, учителя географії, природознавства та математики, учителя-методиста.

Зі вступним словом до учасників засідання звернувся координатор, завідувач відділу географії, економіки та краєзнавства КНЗ КОР «КОІПОПК» Совенко Валерій Володимирович. Він наголосив на актуальності обласних педагогічних студій та майстер-класів для навчання педагогів у міжатестаційний період та важливості упровадження STEM-орієнтованого підходу до навчання, як напрямку інноваційного розвитку природничо-математичної освіти.

  

Після вправи «Будьмо знайомі» та вхідного діагностування Шевченко Т.М. провела науково-методичний лекторій «Теоретичні аспекти STEM-освіти», у рамках якого учасниками були опрацьовані нормативні документи з теми педстудії, основні принципи та етапи реалізації STEM, обговорені особливості діяльності учителя й учня, портфоліо проекту та форми продуктів STEM-проектної діяльності.

Під час практичної частини засідання Тетяна Миколаївна презентувала матеріали реалізованих учнівських STEM-проектів з географії та природознавства. Провела тренінг «Розробка STEM-проекту», протягом якого учасники педстудії, об’єднавшись у групи, відпрацьовували навички з формулювання цілей, постановки дослідницьких завдань та SMART-завдань, виробляли вимоги до планів реалізації STEM-проектів.

  

У період між засіданнями учасники отримали завдання опрацювати рекомендовану літературу, науково-практичні публікації та мережеві ресурси для підтримки дослідницької діяльності учнів, скласти плани реалізації STEM-проектів.

Атмосфера заходу була позитивною, творчою, креативною. Після закінчення заняття учасники долучились до  виготовлення сувенірів на згадку про знайомство.

  

Переглядів: 181 | Додав: tanya | Рейтинг: 5.0/1
Погода
Погода

Корисні посилання

Архів записів


Copyright MyCorp © 2024