Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Наше опитування
Що із запропонованого на сайті для Вас найкорисніше?
Всього відповідей: 1187

Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Головна » 2018 » Березень » 4 » 27 лютого - Міжнародний день полярного ведмедя
17:32
27 лютого - Міжнародний день полярного ведмедя
 
Щорічно, 27  лютого  відзначають  одне  із  інтернаціональних  екологічних  свят - Міжнародний  день  полярного ведмедя.  Цей  день  з’явився  в  наших  календарях  порівняно  недавно - з  2014  року.
Полярний ведмідь — один з найбільш великих наземних ссавців ряду хижих, він може досягати трьох метрів в довжину і важити до тонни (хоча середня вага зазвичай становить близько 400-450 кг для самців і 200-300 кг для самок). Найбільший самець полярного ведмедя, зареєстрований за всю історію спостереження за цими тваринами, важив одну тонну. Важливо пам'ятати, що білих ведмедів можна зустріти тільки в Арктичних широтах, поблизу Північного полюса. В Антарктиді, поблизу Південного полюса, білі ведмеді не мешкають.
Цікаво, що полярним ведмедям дуже комфортно при температурі навколишнього середовища мінус 45 градусів і нижче. Тепло зберігається завдяки двом шарам хутра і товстого шару підшкірного жиру. Крім того, завдяки невеликим розмірам вух і хвоста також запобігається втрата тепла. Ще один цікавий факт, пов’язаний з кольором, полягає в тому, що шкіра полярних ведмедів насправді чорна. Це допомагає їм зберігати тепло. Можна навіть сказати, що білі ведмеді більше страждають від перегріву організму, особливо під час бігу за здобиччю.
 
Зазвичай у самок полярних ведмедів народжуються по двоє дитинчат, але буває, що умови середовища існування ведмедиці сприяють появі на світ трьох ведмежат або навпаки — тільки одного ведмежати. Дитинчата залишаються з матір'ю до двох з половиною років, навчаючись полюванні і набуваючи навички виживання в суворому арктичному середовищі.Полюючи на тюленів, полярні ведмеді використовують чимало психологічних та інтелектуальних трюків. Вони навіть закривають лапами свої чорні носи, щоб їх не помітили фоні на снігу.Ці тварини будують багатокімнатні берлоги в снігу.
У білих ведмедів особливо розвинене почуття нюху. Вони чують тюленя в льодах на відстані до 30 кілометрів, і вони можуть відчути дихальний отвір тюленя в льоду на відстані в майже один кілометр, навіть якщо тюленя немає поблизу.
У полярного ведмедя, як правило, незграбна і великовагова хода з середньою швидкістю ходьби близько 5,6 км/год. Але, незважаючи на свої гігантські розміри, ведмеді можуть розвивати швидкість пересування до 40 км / год.


Переглядів: 346 | Додав: tanya | Рейтинг: 0.0/0
Погода
Погода

Корисні посилання

Архів записів


Copyright MyCorp © 2024