Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Наше опитування
Що із запропонованого на сайті для Вас найкорисніше?
Всього відповідей: 1187

Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Головна » 2018 » Березень » 24 » 23 березня - Всесвітній день метеоролога
16:59
23 березня - Всесвітній день метеоролога
23 березня у всьому світі святкують День метеоролога – професійне свято синоптиків.
 
У  нашому  Мигалківському  НВО  синоптичну  службу  представляє  учниця  5  класу  Марковська  Вероніка.  Щоденно  вона  веде  шкільний  календар  погоди,  спостерігаючи  за  показниками  офісної  метеостанції  географічного  кабінету.
Всесвітній день метеорології почали відзначати досить давно – у 1961 році. Його запровадили, щоб краще обізнати людей із діяльністю національних гідрометеорологічних служб. А також – щоб зрозуміти, наскільки значущою є праця синоптиків.
Почали відзначати цей день завдяки Всесвітній метеорологічній організації (ВМО). Її заснували як компетентний орган ООН з питань спостереження за станом атмосфери Землі та її взаємодією з океанами.
Туди увійшла 191 держава. Україну там представляє Український Гідрометцентр.
ВМО вивчає погоду, клімат та воду, бо небезпеки від них становлять майже 90% від загального числа природних катаклізмів.
Зусиллями своїх членів ВМО забезпечує прогнози і ранні попередження про подібні небезпеки, аби запобігати і пом’якшувати наслідки від лих, рятувати життя людей, а також зменшити масштаби шкоди майну і навколишньому середовищу завдяки ефективнішому управлінню ризиками. 


Переглядів: 381 | Додав: tanya | Рейтинг: 5.0/1
Погода
Погода

Корисні посилання

Архів записів


Copyright MyCorp © 2024