Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Наше опитування
Що із запропонованого на сайті для Вас найкорисніше?
Всього відповідей: 1187

Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Головна » 2018 » Грудень » 10 » 11 грудня - Міжнародний день гір
23:14
11 грудня - Міжнародний день гір
  
11  грудня  відзначають  Міжнародний  день  гір,  встановлений  рішенням  57-ї  сесії  Генеральної  Асамблеї  ООН  у  січні  2003 року  з  метою  пропаганди  значення  сталого  розвитку  гірських  регіонів.
Гори займають близько однієї чверті поверхні планети і є домівкою для майже 10 відсотків населення. Це – заповідник для багатьох унікальних видів рослин і тварин, джерело води усіх основних річок Землі.
В Україні є Карпатські (найвищою є гора Говерла, висота 2061 м) та Кримські гори (найвища вершина – гора Роман-Кош, висота 1945 м). Серед улюблених гірськолижних і альпіністських зон одне з перших місць посідає Кавказ. Європа також славиться своїми гірськими курортами, серед яких популярними є Альпи. Найвищою горою в Західній Європі вважають Монблан (висота 4810 м, розташована в Альпах, на кордоні Франції та Італії). У липні 1965 року під Монбланом був урочисто відкрито тунель, що з’єднав курортні центри Франції та Італії.
До речі, Японія висувала найвищу гору Японії, «візитну картку» країни – гору Фудзі – кандидатом на занесення до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Але кандидатура Фудзі була відхилена у зв’язку (неймовірно, але факт!) із сильною засміченістю гори.



 
Переглядів: 310 | Додав: tanya | Рейтинг: 0.0/0
Погода
Погода

Корисні посилання

Архів записів


Copyright MyCorp © 2024