Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Наше опитування
Що із запропонованого на сайті для Вас найкорисніше?
Всього відповідей: 1187

Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Головна » 2018 » Квітень » 2 » Міжнародний день птахів
21:16
Міжнародний день птахів

Міжнародний день птахів відзначається з 1906 року 1 квітня, після підписання та набуття чинності «Міжнародної конвенції з охорони птахів, корисних в сільському господарстві», яку підписали уряди Німеччини, Австро-Угорщини, Бельгії, Іспанії, Франції, Греції, Люксембургу, Монако, Португалії, Швеції та Швейцарії.  За традицією минулих років, в цей час в очікуванні пернатих розвішуються шпаківні, синичники, гоголятники та інші «пташині будиночки».

 Через  село  Мигалки  та  його  околиці  проходить  два  міграційні  пташині  коридори,  а  саме  поліський  північноширотний  (білолоба  гуска,  лебідь-шипун,  крижень)  та  широкофронтальний  меридіанний  (сіра  чапля, білий  та  чорний  лелека,  чирок).  На січень 2018 року, за даними IOC World Bird List, науці відомо 10 672 видів нині живих птахів (всього 20 344 підвидів), а також 156 видів в даний час знаходяться під загрозою вимирання.

А ви знали, що єдиний в світі птах, у якого взагалі немає крил, це ківі. Він живе в Новій Зеландії.  Температура тіла птахів на 7-8 градусів вище, ніж у людини, а серце птаха б’ється близько 400 разів на хвилину. Це під час відпочинку. І близько 1000 ударів в хвилину під час польоту! У польоті птахи здатні розвивати швидкість понад 320 км/год, наприклад це робить сокіл сапсан під час полювання. А ще вони дуже швидко бігають. Знаменитий страус розганяється до 60 км/год. Деякі види птахів – прекрасні плавці, а «найрозумнішим» птахом можна назвати звичайного горобця. На 100 грам маси його тіла припадає 4,37 грамів мозку. Для порівняння: у коня – 0,1 грама мозку на кілограм маси, а у крокодила – не більш 0,007 г/кг.

Переглядів: 377 | Додав: tanya | Рейтинг: 0.0/0
Погода
Погода

Корисні посилання

Архів записів


Copyright MyCorp © 2024